نمای آلومینیوم یا نمای کامپوزیت یکی از
نماهای مدرنی است که این روزها بهعنوان یکی از نماهای کاربردی در
ساختمانسازی استفاده میکنیم. مهمترین دلایلی که باعث شده تا این نوع
نمای فلزی بسیار موردتوجه قرار بگیرد، سهولت اجرای آن و وزن کم سازهای است
که بهموجب استفاده از آن روی کل ساختمان افزوده میشود. درعینحال مقاومت
و پایداری زیاد نمای کامپوزیت در برابر عوامل فرسایشی محیطی مانند باد و
باران و امکان طراحیهای گسترده و رنگبندی متنوعی که این نوع نما دارد
باعث شده تا نمای کامپوزیت بسیار موردتوجه شرکتهای ساختمانی بزرگ مانند
پادیرگستر قرار بگیرد.
نکته مهمی که در اینجا باید به آن توجه کنید این است که امروزه با ورود
ورقهای کامپوزیت آلومینیوم بیکیفیت و ارزانقیمت به بازار و همچنین اجرای
نمای کامپوزیت آلومینیوم توسط افرادی که تخصص کافی برای اجرای کار را
ندارند، در برخی ساختمانهای شهرمان، با نماهایی روبهرو میشویم که ازنظر
کیفیت متریال و اجرا بسیار پایین هستند و متأسفانه نهتنها خود دارای نمای
زیبایی نیستند، بلکه روی زیبایی ساختمانهای کناری خود و زیبایی نمای شهری
نیز تأثیر منفی میگذارند. ما در اینجا به شما میگوییم که مزایا و معایب
استفاده از چنین نمایی در طراحی نمای ساختمان و حتی طراحی داخلی ساختمان
چیست.
اگر این نماها از جنس آلومینیوم هستند، چرا به آنها نمای کامپوزیت میگویند؟
کامپوزیتها به معنی مواد ترکیبی، درواقع یک کلاس منحصربهفرد از مواد
هستند که از ترکیب دو یا چند ماده جداگانه تشکیل شدهاند. به طوری که ماده
حاصل از این ترکیب نسبت به هر کدام از اجزاء تشکیل دهنده استحکام و دوام
بیشتری دارد.
ورقهای کامپوزیت معمولاً تشکیل شده از دو لایه آلومینیوم و یک هسته از جنس پلاستیک یا در برخی اوقات از یک ماده معدنی پرکننده میباشند که در بین این دو لایه آلومینیوم قرار میگیرد
مزایای نمای کامپوزیتی آلومینیومی چیست؟
خواص کامپوزیتها در مجموع از هرکدام از اجزاء تشکیل دهنده آنها بهتر است و
اجزاء مختلف یعنی همان بخش فلزی و پلاستیکی، کارایی یکدیگر را بیشتر
میکنند.
سبک بودن نمای کامپوزیت: یکی از دلایل مهمی که در اجرای پروژههای ساختمانسازی از این مواد استفاده میشود این است که ورقهای کامپوزیت دارای وزن کمی حدود ۸ – ۵ کیلوگرم در هر مترمربع میباشند که در مقایسه با دیگر مصالح از قبیل سنگ، شیشه و سیمان دارای وزن بسیار سبکتری میباشد. با بررسیهای انجام شده نمای کامپوزیت آلومینیوم حدود ۹۰% سبکتر از سنگ گرانیت، ۸۵% سبکتر از سیمان، ۷۵% سبکتر از شیشه و ۵۰% سبکتر از ورق معمولی آلومینیومی است.
سهولت در مونتاژ، تعمیر و نگهداری و عایق صوت بودن : وقتی از یک ورق کامپوزیت در یک ساختمان با دیوارهای ساخته شده از بتن سبک استفاده میشود خاصیت عایق بودن صوتی آن ساختمان افزایش مییابد.
تنوع رنگ در نمای کامپوزیت: با توجه به وجود تنوع رنگ ورقها، طراحان شرکت پادیرگستر میتوانند بسته به سلیقه شما، از رنگهای بسیار متنوع و مختلف از جمله رنگهای متالیک در طرحهای خود استفاده کنند. برای رنگ کردن پانلها از سیستمهای بسیار پیشرفته و با کیفیت استفاده میشود تا رنگ موردنظر شما علاوه بر بالاترین کیفیت و بهینهترین مقاومت، در برابر شرایط نامساعد جوی و آلودگیهای صنعتی نیز پایداری بسیار زیادی داشته باشد. این خواص به وسیله پوششهای فلورایدی یا PVDF تأمین میشوند.
مقاومت در برابر آتشسوزی : جالب است بدانید که از لحاظ مقاومت در برابر آتشسوزی این مصالح در پروژههای ساختمانسازی در بسیاری از کشورها بهعنوان مصالح ضد احتراق شناختهشده و مورداستفاده قرار میگیرند. این نما پس از آتشسوزی نیز برای محیطزیست آلودگی ایجاد نمیکنند و تمامی مواد بکار رفته در ساخت آن بدون CFC هستند.
عملکرد غیر وابسته در هنگام زلزله : از آنجا که این ورقها بهصورت ثابت به نمای ساختمان متصل نمیشوند، هنگام وقوع زلزله ورقها در جای خود حرکت کرده و امکان فرو ریختن آنها بسیار کم است. همچنین وزن کم سازه باعث کاهش ضریب زلزله در محاسبات میشود.
امکان آببندی نما : از ویژگیهای نمای کامپوزیت، امکان آببندی آن میباشد به طوری که امکان نفوذ آب به زیر نمای ساختمان وجود ندارد و آب ناشی از باران و برف پس از هدایت به شیارهای تعبیه شده از محل معینی به خارج هدایت میشوند. همچنین این ورقها در مقابل خوردگی ناشی از فرسایش آب و هوا و بارانهای اسیدی کاملاً مقاوم میباشند و عوامل جوی هیچگونه تأثیری بر زیبایی و کیفیت نمای ساختمان نخواهد گذاشت.
سرعت اجرا : نصب و اجرای نمای کامپوزیت از سرعت بالایی برخوردار بوده و در مدتزمان کوتاهی به اجرا در میآید که این مورد از محاسن مهم و مفید نمای کامپوزیت میباشد.
معایب نمای کامپوزیتی آلومینیومی :
صرفه اقتصادی: نمای کامپوزیت ازنظر صرفه اقتصادی کمی گرانتر از نماهای عمومی دیگر میباشد، زیرا علاوه بر اجرای شاسی زیر کار آن، شامل نصب ورق آلومینیوم و لایه میانی آن که از مواد پلی اتیلین میباشد میشود. به همین دلیل قیمت تمام شده آن به توجه به توضیحات بالا بیشتر از بسیاری نماهای معمول میشود.
دوام: با توجه به ضخامت بسیار کم ورق آلومینیومی نمای کامپوزیت در آسیبهای فیزیکی، مقاومت نماهای سنگی را ندارد و به همین دلیل اغلب سازندگان ترجیح میدهند برای ساخت ساختمانهای مسکونی، از کامپوزیت استفاده نکنند.
جرم پذیری: جرم پذیری نمای کامپوزیت نسبتاً بالا بوده زیرا این نما از فلز آلومینیوم با رنگ کوره بوده که این خود از ایرادات وارده به این نما از جهت جذب ذرات معلق در هوا میباشد. شاید برایتان جای سؤال باشد که چرا در قسمت مزیتها به خلاف این نکته اشاره شد. نا گفته نماند در خارج از ایران نمای کامپوزیت با رنگ استاتیک تولید میشود که از خواص مهم آن، عدم جذب ذرات معلق میباشد. متأسفانه در اغلب موارد بدلیل مقرونبهصرفه نبودن، این شیوه رنگآمیزی در ایران انجام نمیپذیرد.
شما مشتریان عزیز که در طول این سالها با اطمینان به خدمات ما، همواره ما را در ساخت و اجرای طرحهای فوقالعاده دلگرمی دادهاید، میبایست هم برای خود و هم برای کسانی که در این صنعت مشغول هستند توضیح دهید که همواره میبایست از کیفیت ورقهای کامپوزیت و همچنین تخصص کافی مجری نمای کامپوزیت اطمینان کامل حاصل کنند. گروه ساختمانی مهندسی پادیرگستر، با کادری مجرب و حرفهای آمادهی ارائهی خدمات طراحی و اجرای انواع سیستمهای نمای کامپوزیت از قبیل نمای کامپوزیت فیکس و نمای کامپوزیت ریلی هنگ مخصوص استفاده در نماهای ساختمانهای تجاری، اداری، مسکونی و آپارتمانی در سرتاسر ایران است و همواره این اطمینان را به شما میدهیم که بالاترین کیفت در متریال و اجرا و مناسبترین قیمت نمای کامپوزیت را در ساختمانهایی که طراحی و اجرا میکنیم ارائه خواهیم داد.